BlogLifeStyleStay fit

3 luni de kickboxing

Publicat

De mulți ani îmi doream să fac asta, însă de fiecare dată frica de a fi singura fată, de a mă simți ciudat printre băieți sau de a mă accidenta mă oprea. Dacă ați vrea să vă apucați de un astfel de sport dar ezitați, cred că articolul meu vă va ajuta.

Probabil că ore de kickboxing se fac la mai multe săli din Iași, însă despre Scorpions pot spune că este într-adevăr “fabrică de campioni”. Chiar dacă nu îți dorești să ajungi pe un ring, ești încurajat să evoluezi de la o zi la alta. Tot ce înveți acolo este extrem de complex; într-o oră jumătate faci exerciții cardio, sărituri cu coarda, tehnici de luptă, lucru la sac și sparring cu un partener. Și cel mai important e că m-am simțit mereu binevenită la sală, chiar dacă uneori eram singura fată de acolo. Nimeni nu te va trata altfel pentru că ești fată. Nici luptele cu băieți nu sunt o excepție. Dacă e să primești un pumn în față, îl vei primi oricum.Imagini pentru laugh emoji Dar există niște limite; la sală nu vei păți niciodată nimic grav.

Când nu știam cu se mănâncă, îl percepeam ca pe un sport violent. Acum însă am înțeles că promovează exact opusul: disciplina. Pe lângă beneficiile fizice (și sigur sunt multe având în vedere că îți dai duhul la un antrenament de o oră jumătate), kickboxingul funcționează ca o terapie. E o metodă excelentă de eliminare a stresului, de a-ți îmbunătăți concentrarea, strategia și atenția pe fiecare mișcare. Am înțeles cât de mult contează o secundă și am simțit cum ultimele 10 secunde dintr-o luptă îți pot părea ca fiind 10 minute atunci când ai în față un adversar.

Îmi place felul în care sporturile de contact te forţează să te concentrezi pe ceea ce faci. Lucrezi cu tine, cu fricile tale, cu încrederea în tine, cu limitele tale. Așa că, dacă vrei să încerci, chiar nu este nimic care să te poată opri.

Video-ul acesta este de la început, promit ca acum dau mai bine în sac.Imagini pentru laugh emoji

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.