BlogLifeStyle

„Anotimpurile vieții”

Anotimpurile vieții ar fi putut fi scrisă de fiecare dintre noi, pentru că este povestea tuturor.”

Îmi place enorm să citesc cărți cu un creion în mână si să subliniez tot felul de citate care mi se par interesante. Însă în această carte aș putea sublinia totul. De aceea am și ales să împărtășesc cu voi câteva lucruri pe care le-am învățat răsfoind paginile ei. Această carte vorbește despre viață, decurgerea ei, scopuri, oportunități si provocări.

„Legați prietenii de pe urma cărora aveți de câștigat.” Și aici nu se referă la posesiunile sau realizările lor, căci acestea nu-ți vor îmbogăți nici caracterul și nici personalitatea. Sunt de părere că nu îți poți alege prietenii, însă poți îndepărta persoanele negativiste din jurul tău, oportuniștii, cei cu doua fețe, si pur și simplu oamenii care nu te ambiționeaza spre nimic.

Concluzia? Răutatea si invidia nu îți rezolvă problemele de zi cu zi. Dacă vom urî oameni doar din simplul motiv că au mai multe reușite decât noi, asta nu ne va face nici mai fericiți, nici mai împliniți si nici mai buni decăt ei.

„Atitudinea determină alegerile, iar alegerile determină rezultatele. Tot ceea ce suntem și tot ceea ce putem deveni a fost lăsat în seama noastră.” Noi decidem asupra acțiunilor noastre, decidem dacă iubim sau urâm, dacă avansăm sau dăm înapoi, dacă continuăm sau renunțăm.

De ce „Anotimpurile vieții„? Pentru că viața noastră se desfășoară în concordanță cu acestea. Primăvara este aerul proaspăt al oportunităților, oportunități pe care trebuie să le îngrijești în vară pentru a crește și a căpăta putere. Toamna „culegi ceea ce ai semănat” și iarna… iarna ne reamintește că în viață există și dezamăgiri și eșecuri, însă ea ne poate găsi pregătiți sau nepregătiți. Depinde doar de ceea ce am făcut in cealaltă parte a anului.

Primăvara

Vara

„Tu ești sămânța fertilă a creatorului tuturor lucrurilor, menit să nu doarmă în pământ, ci să răsară și să se înalțe spre orizonturi nelimitate.”

Toamna

„Pentru a avea succes în toamna vieții, trebuie să depui efort în timpul primăverii existenței.” Mai pe scurt: „Ce semeni, aia culegi.”

Iarna

„Celor nepregătiți, sosirea iernii provoacă regrete și tristețe. Pentru ceilalți, iarna este momentul în care putem fi recunoscători, nu numai pentru ce avem, dar și pentru ce mai putem realiza.”

Toate poveștile de succes au început așa. Poți și tu să faci ceea ce vrei să faci, să devii ceea ce vrei să devii, dar… ține minte, secretul vieții este să cazi de șapte ori și să te ridici de opt.

Be Sociable, Share!

Un comentariu la „„Anotimpurile vieții”

  1. Un titlu metaforic, o carte interesantă. Patru anotimpuri, patru perioade ale vieții. Depinde de fiecare dintre noi cum știm să le trăim. Și iarna este frumoasă….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.