BlogLifeStyle

Ce am învățat până la 18 ani?

Vine un moment în care vrei să tragi o linie, să meditezi asupra lucrurilor care s-au întâmplat în viața ta și să alegi ce iei mai departe cu tine în viitor. Așa că, bucurându-mă de o sâmbătă relaxantă, am decis să împărtășesc cu voi aceste gânduri. Ce am învățat până la vârsta de 18 ani?

Am învățat că nimic nu e definitiv. Nimic nu durează pentru totdeauna. Lucrurile se schimbă, oamenii se schimbă, totul se schimbă. Durerea, fericirea, binele, răul, tu, eu, toate au un final.

Am învățat că trebuie să mă bucur de fiecare moment. Am învățat că trebuie să sărbătoresc fiecare reusită din viața mea oricât de neînsemnată ar fi. Am învățat că întâmplările mai puțin plăcute nu ne doboară, ci ne ridică. Am învățat că nu trebuie să regret nimic și mi-am dat voie să greșesc.

Am învățat că trebuie să cred în mine. Căci dacă o fac, nimic nu îmi poate sta în cale.

Am învățat că fericirea vine din lucruri mici. Iar acest fapt mi-a fost confirmat chiar în ziua majoratului meu. Am realizat atunci cât de multă bucurie sufletească iți poate aduce simplul fapt de a avea lângă tine prietenii și familia în cea mai importantă seară a vieții tale de adolescent.

Am învățat că trebuie să fiu eu. Nu impresionăm pe nimeni dacă încercăm să fim altcineva. Cheia constă în simplitate… și în curajul de a fi noi înșine.

Am învățat să trăiesc cu mine, și să mă iubesc pe mine. Pentru că nimeni nu va face asta dacă nu o fac în primul rând eu. Tu ai încercat vreodată să iți pui căștile în urechi și să te plimbi singur? Ai încercat vreodată să iți găsești o pasiune sau un hobby pe care să îl practici în timpul liber? Ai încercat vreodată pur și simplu să petreci timp cu tine? Încearcă să iți dai întâlnire cu sufletul tău. Și dacă te-ai simțit minunat în compania lui, abia atunci poți fi sigur că și o altă persoană o va face.

Am învățat să fac ceea ce simt. Viața e mult mai roz atunci când nu te interesează părerea celor din jur. Am învățat să îndepărtez frica căci ea nu mă va duce nicăieri.

Am învățat să visez. Daaa, iar la capitolul ăsta sunt chiar foarte bună. Visez cu ochii deschiși tot timpul. Și îmi place asta. Trăim într-o lume în care nu totul e perfect și în care nu primim totul pe tavă. Așa că, să ai speranțe, dorințe și idealuri, nu strică.

Am învățat să întreb. Să trec peste acel „dar dacă mă fac de râs” și să întreb. Toată viața suntem în căutarea unei clarificări, așa că simplul act de a pune o întrebare cuiva mai informat decât noi, este un pas înainte.

Am învățat că trebuie să fac mișcare, constant. Sport makes us feel alive. Și despre sportul meu preferat vorbesc în articolul precedent pe care vă invit să-l citiți dacă n-ați făcut-o încă: http://biancatimofte.ro/de-ce-alerg/

Am învățat că e bine să te descarci. Dacă vrei să plângi, plângi. Nu, nu ești un laș. Ești puternic. Plânsul ne ajută să conștientizăm emoțiile, să ne coordonăm și să acționăm mai bine.

Am învățat că un zâmbet poate face minuni. La fel și o vorbă sinceră, o faptă bună, sau un simplu „Mulțumesc”. Am învățat să fiu recunoscătoare pentru fiecare clipă din acești 18 ani și tot cu recunoștință mă uit spre următorii ani din viața mea.

Am învățat multe până la 18 ani, însă cel mai important lucru pe care l-am învățat este că mai am multe de învățat…

Imagine similară

  

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.