BlogStay fit

De ce alerg?

“Ești nebună, bă, cum să alergi atât…”

Și când te întreabă toată lumea acest lucru începi să te gândești “De ce alergi?”.

Nu pare o întrebare complicată, dar este foarte greu sa îi găsești răspunsul printre cuvinte.

Alerg pentru că mă simt liberă.

Alerg pentru că doar așa mă pot elibera de stres și de gândurile negative.

(Și făcând o paranteză, îmi depășesc mereu recordul de km atunci când sunt nervoasă. Dacă mă cert cu cineva într-o zi, fug pe stadion și alerg până cad jos de epuizare.)

Alerg pentru că îmi place să mă autodepășesc.

Alerg pentru că acest lucru îmi oferă mai multă încredere în mine și în propriile forțe.

Alerg pentru că asta mă face mai disciplinată. Trebuie să îți organizezi timpul astfel încât să îți introduci și ora de alergat în program, trebuie să știi ce să mănânci înainte și după alergat, trebuie să știi cum să alergi corect și să îți corectezi mereu greșelile.

Alerg pentru că iubesc natura și efectul revigorant pe care aceasta îl produce asupra creierului. În schimb, nu îmi place deloc să alerg pe bandă. Aerul închis nu se compară cu aerul curat din natură și pe lângă asta, mă plictisesc de moarte.

Alerg pentru că îmi place să am un stil de viață sănătos.

Alerg pentru că este cel mai frumos timp petrecut cu mine. Rar alerg cu cineva. De obicei sunt doar eu cu mine. Sunt ușor introvertită și mereu simt nevoia de timp cu mine însămi pentru a-mi încărca bateriile.

Alerg pentru că găsesc în mine resurse pe care nu credeam că le am.

Alerg pentru că îmi place să mănânc. Foarte sincer. V-am mai spus că sunt o pofticioasă. Și după ce îți satisfaci toate poftele o zi întreagă, seara parcă te mustră conștiința.

Alerg pentru mine.

De ce alerg la maraton?

În momentul în care participi la o competiție înțelegi că orice este posibil dacă îți dorești cu adevărat. Este a doua oară când alerg la Maratonul Blessing Hearts (care apropo este un proiect caritabil), un maraton greu, dar cu un traseu deosebit și foarte bine marcat. Pe tot parcursul drumului primești încurajări și felicitări, lucru care te motivează și mai tare să te întreci pe tine însuți poate înainte de a-i întrece pe ceilalți. Despre asta sunt maratoanele. La fiecare ediție lupți pentru a fi mai bun decât în anul precedent. Pentru mine nu există fericire mai mare decât atunci când trec de linia de finish, îmi aud numele, îmi primesc medalia, respir cu greu pentru că sunt epuizată și totuși… nu îmi vine să cred că am reușit.

Alergatul mi-a schimbat viața. Și sper ca prin acest articol să vă încurajez și pe voi să alegeți această formă de mișcare. Sunt extrem de bucuroasă când prietenii îmi cer sfaturi și văd că i-am putut ajuta cu ceva. Eu am început să alerg la 12-13 ani când mama mă lua după ea pe stadion. Și mi s-a părut interesant ce face ea… am zis să încerc și eu😅

                                                        RIGHT NOW is the best time to start!

Imagine similară

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.