BlogTravel

Experiența mea în Polonia & Cum să călătorești pe gratis

Ajungi în aeroport, te întâlnești cu încă 10 tineri, nimeni nu se cunoaște cu nimeni. După o săptămână petrecută împreună parcă nu ați mai vrea să plecați de acolo și deja vă faceți planuri împreună pentru alte călătorii. Fascinant, nu? Am spus-o și o mai spun: Erasmus schimbă vieți, deschide minți și leagă prietenii.

Este al treilea proiect Erasmus la care particip; și nu, nu o fac pentru acel Youthpass, ci pentru experiența pe care o trăiesc de fiecare dată într-un astfel de proiect. Călătoriile te fac să privești lumea dintr-o altă perspectivă. Iar oamenii… ei au povestea lor; total diferită de a ta, dar din care tu poți să înveți câte ceva. 

Așadar, acum vă voi plictisi puțin spunandu-vă ce am făcut eu prin Polonia. Dacă nu vreți să fiți plictisiți, derulați până la sfârșitul articolului unde vă spun cum puteți participa și voi la un proiect asemănător.

Primele 7 zile le-am petrecut în Bedzin și Katowice, locul de desfășurare a proiectului.

Dacă ai fi crezut la un moment dat că ai vreo problemă existențială în viață, vizitează Auschwitz și îți vor dispărea toate aceste senzații. Pentru câteva minute am pătruns în acele timpuri groaznice și mi-am dat seama că noi suntem extrem, extrem de norocoși pentru felul în care trăim acum. Ar trebui să ne plângem mai puțin și să fim recunoscători pentru că avem multe, prea multe.

De la intrare se vede calea ferată pe care soseau trenurile cu prizonieri.  Aceștia nu știau dacă sunt trimiși la muncă sau în camera de gazare până când treceau de duș. La duș, în cazul fericit, începea să curgă apă rece, în cazul nefericit, curgeau gazele.

Cracovia și Varșovia nu făceau parte din proiect, dar dacă tot am ajuns până în Polonia după o escală de 8 ore în Olanda, ne-am luat și noi un bonusImagine similară. Am umblat în neștire cu ajutorul Google Maps și ne opream atunci când vedeam ceva care părea interesant. Cracovia este un oraș supeerb care trebuie neapărat vizitat măcar o dată în viață.

În Varșovia nu am avut prea mult timp de #haihuială, dar în schimb m-am delectat cu a mea priveliște de la etajul 20.

Dacă sunt printre voi interesați de un astfel de proiect dați click pe acest link, citiți despre ce este vorba și aplicați cu un simplu CV.

Cazarea și avionul sunt suportate de organizația gazdă, vouă nu vă mai trebuie decât niște bani de cheltuială dacă vreți să umbați #haihui ca noi prin Cracovia si Varșovia.

Da, trebuie să te implici în niște activități legate de scopul proiectului în fiecare zi dar acestea nu îți ocupă decât câteva ore. Și oricum sunt foarte lejere și distractive. În restul timpului, feel free to discover Poland.

  

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.