BlogStay fitTravel

Masivul Ceahlău – Vf. Toaca

Publicat

Mă întrebam dacă poate exista vreo activitate care să îmi placă mai mult decât alergatul. Dupa ce am făcut un traseu de aproximativ 7 ore până la Vf Toaca și înapoi, mi-am dat seama că hiking-ul, chiar dacă este mai solicitant, te încarcă cu mult mai multă bucurie și satisfație de sine. Și pentru că este un sport prin care poți să explorezi în același timp locuri frumoase din țara ta, o urcare pe Ceahlău poate fi activitatea perfectă pentru weekend.

Acestea au fost traseele străbătute de noi:

Urcare: Durău-Cabana Fântânele (1h)-Vf Toaca (3:30h) -Cabana Dochia(4h)

Până ajungeți la cabana Dochia, Fântânele e singurul loc unde vă puteți aproviziona cu apă. Aproape de finalul traseului, veți găsi scara metalică care urcă spre Vf Toaca.

Până aici am făcut aproximativ 3 ore. Nu vă sugerez să pierdeți panorama spectaculoasă de pe vârf, dar dacă vă este foame puteți merge direct înainte spre Cabana Dochia.

Coborâre: Cabana Dochia-Cascada Duruitoarea (1:30 h)-Durău (1:30 h)

Partea cea mai solicitantă și periculoasă a traseului a fost de la Cabana Dochia și până la Cascada Duruitoarea; foarte abrupt si umed.

Imediat ce treceți de cascadă veți avea două variante pentru a ajunge în Durău: drumul albastru (1:30 h) și drumul roșu (2 h). Diferența este că mergând pe cel albastru veți ajunge în apropierea pârtiei din Durău și nu la intrarea dinspre Parcul Național Ceahlău. Dar este mai scurt, mai puțin abrupt, și cu marcaje foarte vizibile.

 

Noi am început traseul la 10:30 și am ajuns înapoi în Durau la ora 18, cu o oprire de 30 min la Cabana Dochia. De aceea, primul sfat pe care vi l-aș putea da este să:

Sfat 1: Ramâneți o noapte la Cabana Dochia. Mai ales dacă nu aveți condiție fizică si sunteți foarte obosiți. La întoarcere chiar nu ne mai puteam concentra și ne tot împiedicam de orice crenguță.

Sfat 2: Fiți foarte atenți la marcajele de pe copaci. Noi ne-am ratăcit la urcare, ghidându-ne dupa instinct și nu după marcaj.

Sfat 3: Purtați încălțăminte specială. Pentru că a fost prima mea urcare, am purtat adidași de alergat. Nu sunt neapărat o alegere foarte proastă, dar traseul ar fi fost mult mai ușor de parcurs cu ghete de hiking.

Sfat 4: Nu mergeți singuri! În primul rând sunt foarte multe ore și veți resimți oboseala mult mai tare dacă nu aveți cu cine să vă amuzați, iar în al doilea rând, împreună veți găsi mult mai rapid copacii marcați .

Pentru că am avut camera foto după mine, am reușit să filmez câte ceva de pe traseu. Vă invit să urmăriți și video-ul de pe youtubeImagini pentru emoji pointed finger

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.