BlogTravel

Plaja Vadu- camping la mare

Publicat

Perioada de pandemie ne-a îndemnat să căutăm alternative pentru vacanțele clasice de vară. Plaja Vadu ni s-a părut cea mai buna alegere pentru o primă ieșire cu cortul, iar cu gândul că vom merge doar să vedem „cum este ”, am rămas cu o dorință profundă de a ne întoarce acolo, de mai multe ori și cât mai curând!!

De ce cu cortul la Vadu?

Dacă vrei să adormi cu sunetul valurilor pe fundal și să te trezești cu marea direct în fața ochilor, atunci Vadu e pentru tine. Am ajuns într-o marți după-amiază, am întins o pătură la un metru de apă, am făcut două cocktail-uri și am pierdut noțiunea timpului.

Este foarte greu să descriu acest sentiment în cuvinte, dar pentru mine a fost ca un vis faptul că nu eram înconjurată de aglomerația din stațiuni și nu auzeam mereu muzica la maxim. Țin să precizez că am fost în timpul săptămânii, de marți până vineri. Din ce am auzit, în weekend este aglomerat și se cam pierde din frumusețea plajei sălbatice.

Cum ajungi la Vadu?

Cel mai bine este să îți setezi pe gps una dintre cele două cherhanale de pe plajă (Vadu Pescarilor și Bosoanca Vadu), în funcție de zona unde vrei să campezi. Drumul este destul de dificil și indicat ar fi să nu veniți cu o mașină joasă.

Permisul de acces în rezervație pentru turiști îl puteți lua de aici: http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online

Cum ne-am încărcat telefoanele?

Recomand aceste panouri solare de la Decathlon: https://www.decathlon.ro/panou-solar-trek-500-15w-id_8485460.html

Le-am așezat lângă noi cât am stat la plajă și au încărcat aproape la fel de bine ca atunci când aș fi alimentat telefonul la curent.

Mâncare și băutură?

Vă sugerez să faceți cumpărăturile în cel mai apropiat oraș mare de dinainte să ajungeți la Vadu, pentru a nu se încălzi prea tare.

Noi am luat de acasă două lazi frigorifice, iar peste alimente și bauturi am pus gheață, cumparată din satul Vadu. Una dintre lăzi a fost „îngropată” în nisip, lângă mașină, la umbră. Tot din Vadu am cumpărat și bidoane cu apă (10 bidoane la 5l pentru 3 seri au fost mai mult decât suficiente).

Gheața s-a topit după aproximativ 30h dar produsele au stat reci în apa rămasă 48h sau mai mult.

Ce să gătești la camping?

În zona plajei nu există niciun fel de minimarket. Sunt doar 2 cherhanale, iar indicat ar fi să campezi la o distanță rezonabilă față de una dintre ele.

Am planificat din timp 3 mese principale+ micul dejun care a fost la fel în fiecare dimineață.

Recomand să nu consumați carne, căci se poate altera destul de rapid. În schimb, gătiți cât mai multe legume, conserve și cereale. Noi am folosit produse care necesită depozitarea în lăzi frigorifice doar la micul dejun.

Am avut nevoie doar de o tigaie wok și o oală mică pentru fiert. De asemenea, am folosit un aragaz de camping deoarece este mai stabil decât o butelie cu arzător.

Las aici și mesele noastre dacă aveți nevoie de inspirație:

  •  Micul dejun:

-Omletă cu ceapă verde, brânză, humus/cremă tartinabilă de brânză și legume de sezon (roșii/castraveți/ardei grași)

  • Masa 1:

Legume la wok (dovlecel, ardei grași, ciuperci, morcov, roșii+ condimente, sos soia) cu orez

  • Masa 2:

Burrito cu fasole roșie, porumb, năut+ sos de roșii și orez

  • Masa 3:

Paste cu ton, ciuperci și sos Pesto

Unde faci duș?

Langă cort. Cu un duș de camping. Nimănui nu îi va păsa că te speli tu dezbrăcat lângă mașină. Toși oamenii de pe plajă stau la cort, nu există cazări în zonă, deci toți sunt în aceeași situașie. Acest feeling de libertate și relax mi-a plăcut cel mai mult.

Să vă pregătiți fizic și psihic pentru țânțari! În serile mai călduroase se adună o mulțime și nici Autan-ul nu le mai face față.

Poate părea obositor, și eu am refuzat să accept la început ideea de cort, dar aș fi regretat amarnic dacă nu încercam. Este extrem de frumos și plăcut dacă vii pregătit. O prelată de soare sau niște lanterne pentru cort pot face o diferență enormă atunci când vine vorba de confort.

Așadar, dacă simțiți nevoia de evadare într-o oază de liniște, pregătiți listuța și organizați-vă, căci merită să îi faci o vizită acestei plaje. Eu una abia aștept să mă reîntorc.Party Face Emoji [Free Download All Emojis] | Emoji Island

 

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.